2010. december 31., péntek

Tatár beefsteak

Minden évben ünnepek között készül Nálam tatár beefsteak. Most is így történt, szerencsére még épphogy sikerült a végét megörökítenem:)

Nagyon Boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasómnak!
Mézesélet

Hozzávalók:
0,6 kg marhabélszín

2 nagy fej  vöröshagyma
5 gezezd fokhagyma
2 tojás sárgája
mustár
olaj

bors
pirospaprika
chili



  1. A marhahúst szeleteljük fel és kenjük be mindkét oldalukat mustárral. Tegyük bele egy jól zárható edénybe, és öntsük fel olajjal. Olyan edényt válaszunk ami nem túl nagy a hús mennyiségéhez képest. Kb 1,5 -2 dl olaj kerüljön bele.
  2. Tegyük be hűtőszekrénybe és pácoljuk a húst 3-4 napon keresztül.
  3. A megpácolt húst daráljuk le húsdarálón 2-szer. A hússal együtt darájuk bele a vöröshagymát is.
  4. A megadott fűszerekkel ízlés szerint ízesítsük.
Pirítós kenyérrel fogyasszuk!

1 megjegyzés:

Ritmus írta...

Kedves Mézesélet,
neked is Boldog újévet kívánok!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails