2010. november 24., szerda

Tepsis egytálétel

Egy hirtelen ötletnek köszönhetően alakult csak úgy, hogy ezt az ételt fogyasztottuk tegnap este. Mivel nem készültem rá, így az itthon található alapanyagokat vettem alapul. Nem is tudom, hogy miért, de csak ritkán készítek ilyen egytálételeket pedig nagyon finomak és tényleg nincs sok tennivaló velük.

A tepsis egytálételeknél amúgy is csak a fantáziánk szabhat határt.....




Hozzávalók:
1 kg apró szemű burgonya
40 dkg gomba
4 db cékla
4 fej lila hagyma
4 szelet kolozsvári szalonna
4 szelet házi szalonna
8 szelet karaj




  1. A karajt klopfoljuk ki és sózzuk be.
  2. A burgonyát főzzük meg félkeményre, majd húzzuk le a héját, és enyhén sózzuk meg.
  3. A gombát, a céklát és a hagymát tisztítsuk meg és szeleteljük fel nagyobb darabokra.
  4. Egy tepsibe öntsünk kevés olivaolajat és minden hozzávalót tegyünk bele. Utána fedjük le fóliával.
  5. 200 fokon 70 perc alatt süssük készre. Az utolsó 5-10 percben vegyük le a fóliát és hagyjuk hogy szépen megpiruljon az ételünk teteje.

1 megjegyzés:

Dió Bisztró írta...

A spontán dolgok a legjobbak!
Szerettem volna nálad vacsorázni Tegnyap:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails