Szerencsém van, mert szüleim minden nyáron főznek be paradicsomot, és nekem is szokott jutni a házi paradicsomléből. A házilag eltett változatnak nem léphet a nyomába a legtöbb bolti fajta, melyek ki tudja, hogy mit tartalmaznak. Illat és íz alapján ítélve, biztos, hogy nem csak paradicsomot....
Hozzávalók:
3 dl házi paradicsomlé
2 kk oregano
2 kk bazsalikom
2 kk bors
2 kk cukor
1 kk só
3 kk oliva olaj
- A paradicsomlét az oliva olajjal a cukorral, valamint a sóval főzzük össze a kívánt sűrűségűre. A főzési idő függhet az alaplé sűrűségétől is. Minél tovább főzzük, annál sűrűbb szószt fogunk kapni.
- Tegyük bele a fűszereket és főzzük tovább még 2-3 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése