2011. december 31., szombat

Háromcsokis pohárkrém

A következő desszert nem kifejezetten könnyű édesség, de azt ígérhetem, hogy annyira finom, hogy megér egy bűnözést. Az elkészítése nagyon egyszerű, azonban három lépésben történik, hogy a rétegek meg tudjanak szilárdulni.

Nagyon boldog 2012-es  évet kívánok minden kedves olvasómnak!

Mézesélet




Hozzávalók (6 nagyobb adaghoz):
Tejcsokis krémhez:
10 dkg tejcsokoládé
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
1 kk zselatin fix



Fehércsokis krémhez:
10 dkg fehércsokoládé
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
1 kk zselatin fix





Étcsokis krémhez:
6 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
néhány csepp folyékony édesítőszer vagy cukor


  1. A tejcsokis krémhez a hideg tejszínt az 1 kk zselatin fix-el verjük fel kemény habbá.
  2. A tejcsokoládét gőzfürdő felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a mascarponéhoz.
  3. Keverjük hozzá a tejszínt, majd töltsük ki poharakba. Tegyük hűtőszekrénybe szilárdulásig.
  4. A fehércsokis krémhez a hideg tejszínt a vanília kivonattal és az 1 kk zselatin fix-el verjük fel kemény habbá.
  5. A fehércsokoládét gőzfürdő felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a mascarponéhoz
  6. Keverjük hozzá a tejszínt, majd töltsük ki rá a tejcsokis rétegre.Tegyük hűtőszekrénybe szilárdulásig.
  7. Az étcsokis krémhez a hideg tejszínt verjük fel kemény habbá.
  8. Az étcsokoládét gőzfürdő felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a tejszínhez.
  9. Töltsük rá az étcsokis krémet a fehércsokis rétegre.  Tegyük hűtőszekrénybe szilárdulásig.  



3 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Guszta a krémed. BUÉK!

Mézesélet írta...

Köszönöm! Neked is BUÉK!

Éva írta...

Nagyon jól néz ki a krémed a pohárban! Szívesen megkóstolnám most!
Boldog Új Évet kívánok!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails