Hozzávalók:
50 dkg liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt
25 dkg őrölt mandula
50 dkg vaj25 dkg porcukor vagy cukorhelyettesítő
csipet só
sárgabarack lekvár
étcsokoládé a bevonáshoz (85%-osat használtam)
néhány szem dió vagy mandula a díszítéshez- A lisztet, a mandulát, a vajat, a sót valamint a porcukrot gyúrjuk össze homogén tésztává. Tegyük hűtőszekrénybe és pihentessük egy éjszakát.
- Másnap nyújtsuk ki és szaggassunk belőle korongokat.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre. Ne süssük túl, maradjanak még világosak. A sütőből kivéve még puha kell, hogy legyen, utána még keményedni fog a tészta.
- Várjunk amíg kihűl, majd ragasszunk össze 2 korongot lekvárral.
- Hagyjuk állni amíg a lekvárréteg megszilárdul. Őrüljünk durvára néhány szem diót vagy mandulát.
- Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét és mártsuk bele az isclerek egyik felét.
- Szórjunk a csokoládéra a durvára őrölt diót, majd hagyjuk hideg helyen megdermedni.
1 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek!Én is mandulával készítettem most,ép most tettem fel a receptjét és még 3 sütiét!Boldog Karácsonyt!!!
Megjegyzés küldése