2011. december 2., péntek

Fügés keksz

Kicsit el vagyok maradva ezzel a bejegyzéssel, ugyanis még két héttel ezelőtt készült. Szinte hihetetlen, hogy november közepén még olyan friss füge volt itthon, amit Nálunk termett. Miután elkészültem és a fotókat nézegettem, akkor jöttem rá, hogy hasonló fényképeket már láttam valahol. Rövid gondolkodás után egyből leesett, hogy az Én kedves blogtársam receptje inspirált, így tudat alatt is.......:)



Hozzávalók:
10 dkg vaj
12 dkg sima liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt
1 tojás
8 púpos ek cukor vagy cukorhelyettesítő
vanília kivonat
8 db füge

  

  1. A liszthez adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a vanília kivonatot valamint a összekockázott hideg vajat és morzsoljuk össze az egészet. Gyúrjuk az egészből homogén tésztát.
  2. A tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük be legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
  3. Lisztezett deszkán formáljunk a tésztából hengert, majd vágjuk a hengerből kb fél cm vastagságú korongokat. (vagy nyújtsuk ki és szaggassuk ki formával)
  4. A fügéket szeleteljük fel. A kiszaggatott kekszek tetejére tegyünk egy-egy szeletet fügét, majd nyomkodjuk bele lazán a tésztába.
  5. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük ki a kekszeket 180 fokon kb.15 perc alatt.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta, biztosan nagyon finom lett így a fügével!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails