A tésztához:
6 db tojás
6 dkg sima liszt (BL55)
6 dkg Master Mix (szénhidrátcsökkentő keverék)
12 dkg nyírfacukor
csipet só
A krémhez:
4 dl tejszín
25 dkg mascarpone
folyékony édesítőszer
30 dkg feketesszeder
1 csomag zselatin fix
A tortához 4 lapot kell egyesével sütni. Én mindig külön sütöm meg a különféle tortákhoz a lapokat, mert így szebbek, és szerintem egyszerűbb is hogy nem kell keresztben szétvágni. Én 18 cm-es tortaformát használtam. Nagyobb torta sütésénél süssünk 3 lapot, vagy növeljük a mennyiségeket.
- A tojások fehérjét a sóval és a cukor felével verjük fel kemény habbá.
- A tojások sárgáját a cukor másik felével keverjük ki. Addig keverjük amíg teljesen krémes lesz, és szinte kezd kifehéredni.
- A lisztet és a Master Mixet keverjük össze.
- A tojásfehérjét keverjük hozzá lazán a tojássárgájás krémhez.
- Szitáljukk bele a tojásos keverékbe a liszteket és lassan, lazán keverjük el.
- Osszuk el a tésztát négy felé.
- Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában süssük készre a lapokat. Tűvel, vagy késsel ellenőrizzük, hogy nem ragad-bele a tészta.
- A tejszínt kezdjük el habverővel felverni. Félidőben adjuk hozzá a zselatin fixet majd és verjük fel kemény habbá. a tejszínt.
- Keverjük ki krémesre a mascarponét, majd keverjük el benne a vanília kivonatot, Édesítsük ízlés szerint.
- A mascarponés krémhez lazán keverjük hozzá a tejszínhabot.
- Keverjük át lazán a krémet, majd kb 15-20 percre tegyük be a hűtőbe. Addigra kicsit már kezd összeállni a krém jobban lehet majd vele dolgozni.
- A krémmel kenjük meg a lapokat, tegyünk rá egy-egy réteg szedret valamint a torta tetejét és az oldalát is kenjük meg krémmel.
- Tegyük hűtőszekrénybe legalább 6 órára fogyasztás előtt. Tálalás előtt díszítsük fel a torta tetejét is gyümölccsel.
3 megjegyzés:
Fantasztikusan néz ki,és ahogy írtad is nagyon finom is!
Csodaszép lett és nagyon finom lehet! Imádom a szedret ezért ha ennyi szedrem lenne most hirtelen, biztos megpróbálnám elkészíteni!
Köszönöm! Igen, nagyon finom volt:)
Megjegyzés küldése