2011. augusztus 14., vasárnap

Őszibarack krémleves pirított mandulával

Ma egy nagyon gyors, főzés nélküli krémlevest hoztam Nektek. Bár lehet, hogy valaki azt gondolja, hogy az efféle ételt kicsit túlzás levesként emlegetni:)  Én valahogy mostanában el se tudnám képzelni, hogy egy gyümölcslevest úgy készítsek el, hogy megfőzzem a gyümölcsöket. Inkább ha ez kerül terítékre akkor csak néhány adagot készítek belőle. 1-2  napig tartja is a minőségét, és a vitaminok is jobban benne maradnak. Az őszibarackhoz remekül illik a mandula, bátran ajánlom ezt a variációt kipróbálásra!



Hozzávalók:
fél kg kimagozott, héjtalanított őszibarack
3 dl natúr joghurt
folyékony édesítőszer
mandula a tetejére



  1. A barackokat magozzuk ki, valamint szedjük le a héját.
  2. A barackot és a hideg joghurtot tegyük turmixgépbe és turmixoljuk össze.
  3. Amennyiben szükséges édesítsük ízlés szerint, valamint turmixoljuk ismét össze.
  4. Amennyiben rajta van a héj még a mandulán, áztassuk be forró vízbe 3-4 percre.
  5. Szedjük le a mandulák héját.
  6. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mandulaszemeket.
  7. Tálaljuk a levest a megpirított mandulával.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails