2011. augusztus 6., szombat

Görögdinnye granita

Bár, a görögdinnyét nagyon szeretem önmagában is, de granitaként is csodás desszert. A héten pihent a hűtőmben egy hatalmas dinnye, ami nem igazán akart fogyni. Granita készült belőle többször is, és így szépen lassan elfogyott. Készítettem már vaníliás vodkával, citrommal, limmal ízesítve, de natúran is tökéletes. Bátran készítsük akár olyan dinnyéből is, ami nem túl édes, vagy akár már nem egészen harsogó.




Hozzávalók:
görögdinnye (Én 1 liternyi püréből készítettem)
folyékony édesítőszer



  1. A lehűtött dinnyéből szedjük ki a magokat, és kockázzuk fel nagyobb darabokra.
  2. Botmixerrel pürésítsük össze a dinnyét, és édesítsük ízlés szerint.
  3. Töltsük fagyigépbe és készítsük el. Fagyigép nélkül is készíthetjük. Ebben az estben a fagyási folyamat közben 20-30 percenként keverjük át jól.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails