Tortillát sütöttem ma vacsorára, természetesen szénhidrátcsökkentett verzióban. Csirkemellel, friss zöldségekkel és krémsajttal fogyasztottuk. Aki még esetleg nem próbállta volna a tortillasütést, annak elárulom, hogy rém egyszerű az elkészítése. A pihentetési időt leszámítva kb 10 perc alatt elkészülünk vele. A tölteléket bátran variáljuk ízlés szerint.
Hozzávalók (8 db laphoz):
10 dkg Master Mix
5 dkg BL 80-as liszt
5 dkg kukoricaliszt
1 ek olaj
kb 1,8-2 dl dl víz
fél tk só
fél tk sütőpor
- A liszteket keverjük össze a sóval és a sütőporral.
- Adjuk hozzá az olajat és a vizet és gyúrjunk belőle lágy tésztát.
- Pihentessük fél órát.
- Osszuk el a tésztát 8 részre.
- Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 2-3 mm-es korongokat.
- Forró serpenyőben néhány perc alatt süssük meg mindkét oldalukat. (A serpenyőbe nem kell önteni semmi zsiradékot, én palacsintasütőben sütöttem)
2 megjegyzés:
Szia!
Nagyon jó recept, elsőre tökéletes. Köszönöm szépen!
Andi
Kedves Andi! Örülök, hogy jól sikerült!
Megjegyzés küldése