Hozzávalók:
1 kg alma
1 db citrom
fahéj
szegfűszeg
folyékony édesítőszer
késhegynyi natrium-benzoát
- Az almákat hámozzuk meg és vágjuk ki a magházukat.
- Cikkezzük fel az almákat.
- Tegyük bele az almákat befőttesüvegekbe és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A vizet borítsuk le az almákról egy lábasba + még egy nagyon kicsit öntsünk hozzá, mert valamennyi el fog forrni. Ezzel a módszerrel tuti biztosan ki lehet számolni, hogy mennyi levet készítsünk a befőtthöz (köszi Anya!).
- Tegyük bele a vízbe szegfűszeget, fahéjat valamint a felkarikázott citromot. Édesítsük ízlés szerint.
- Forraljuk fel, majd néhány percre tegyük bele az almákat is és forraljuk össze.
- Adjunk hozzá egy késhegynyi natrium-benzoátot és keverjük el.
- Merjük ki befőttesüvegekbe, majd jól zárjuk le. Fordítsuk fejre néhány percre a lezárt befőtteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése