2011. augusztus 18., csütörtök

Almabefőtt

Készítettem két üveg almabefőttet a múlt héten. Az az igazság, hogy nem igazán szoktunk befőtteket fogyasztani, de mivel kaptam egy adag befőttnek való almát, így nem hagyhattam ki, hogy ne tegyem el.



Hozzávalók:
1 kg alma
1 db citrom
fahéj
szegfűszeg
folyékony édesítőszer
késhegynyi natrium-benzoát



  1. Az almákat hámozzuk meg és vágjuk ki a magházukat.
  2. Cikkezzük fel az almákat.
  3. Tegyük bele az almákat befőttesüvegekbe és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A vizet borítsuk le az almákról egy lábasba + még egy nagyon kicsit öntsünk hozzá, mert valamennyi el fog forrni. Ezzel a módszerrel tuti biztosan ki lehet számolni, hogy mennyi levet készítsünk a befőtthöz (köszi Anya!).
  4. Tegyük bele a vízbe szegfűszeget, fahéjat valamint a felkarikázott citromot. Édesítsük ízlés szerint.
  5. Forraljuk fel, majd néhány percre tegyük bele az almákat is és forraljuk össze.
  6. Adjunk hozzá egy késhegynyi natrium-benzoátot és keverjük el.
  7. Merjük ki befőttesüvegekbe, majd jól zárjuk le. Fordítsuk fejre néhány percre a lezárt befőtteket.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails