Szoktatok házi májpástétomot készíteni? Én igen, és eddig az abszolút kedvencem a következő aszalt szilvás változat volt. Éppen ezért, most is valami hasonlót szerettem volna készíteni és így a mazsolát választottam hozzá ízesítésenek. Nagyon jól sikerült, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg kacsazsír
1 fej lilahagyma
só
3 kk majoranna
bors
1 marék mazsola
2 ek tejföl
- A májat mossuk meg és távolítsunk el róla a hártyákat és az eres részeket
- A hagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg a kacsazsírban.
- Tegyük hozzá a májat és a fűszereket, főzzük, de csak addig, amíg a máj épp megpuhul. Közbe tegyük hozzá a mazsolát is.
- Várjunk amíg kicsit kihűl és adjuk hozzá a tejfölt.
- Botmixerrel keverjük össze az egészet.
- Amennyiben még szükséges fűszerezzük tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése