Mostanában nagyon rákaptam a különböző gyümölcslevesekre, hetente többször is szoktam készíteni. A hónapban már került fel a blogra egy főzés nélküli joghurtos sárgabarackkrémleves ez a mostani variáció főzött, valamint sűrített tejjel készült. Hmm.....hirtelen nem is tudok választani, hogy melyik a finomabb....:
Hozzávalók (6 adagoz):
60 dkg sárgabarack (fagyasztott vagy friss)
3 dl sűrített tej
5 dl víz
2 ek étkezési keményítő
fahéj
kardamon
cukor vagy édesítőszer
- A barackokat magozzuk ki.
- A barackot tegyük fel főni a vízzel. Adjuk hozzá ízlés szerint a fűszereket és édesítsük. Forraljuk össze.
- A keményítőt keverjük ki simára a sürített tej felével a sűrített tej másik felét adjuk a készülő leveshez.
- Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be a levest a keményítős keverékkel.
- Tegyük az egészet turmixgépbe és turmixoljuk össze.
- Amennyiben még szükséges édesítsük/fűszerezzük ízlés szerint, valamint hígítsuk kellemes sűrűségűre vízzel és turmixoljuk ismét össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése