2013. március 28., csütörtök

Sűrített tejes sárgabarackkrémleves

Mostanában nagyon rákaptam a különböző gyümölcslevesekre, hetente többször is szoktam készíteni.  A hónapban már került fel a blogra egy főzés nélküli joghurtos sárgabarackkrémleves ez a mostani variáció főzött, valamint sűrített tejjel készült. Hmm.....hirtelen nem is tudok választani, hogy melyik a finomabb....:


Hozzávalók (6 adagoz):
60 dkg sárgabarack (fagyasztott vagy friss)
3 dl sűrített tej

5 dl víz
2 ek étkezési keményítő
fahéj
kardamon
cukor vagy édesítőszer




  1. A barackokat magozzuk ki.
  2. A barackot tegyük fel főni a vízzel. Adjuk hozzá ízlés szerint a fűszereket és édesítsük. Forraljuk össze.
  3. A keményítőt keverjük ki simára a sürített tej felével a sűrített tej másik felét adjuk a készülő leveshez.
  4. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be a levest a keményítős keverékkel.
  5. Tegyük az egészet turmixgépbe és turmixoljuk össze.
  6. Amennyiben  még szükséges édesítsük/fűszerezzük ízlés szerint, valamint hígítsuk kellemes sűrűségűre vízzel és turmixoljuk ismét össze.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails