Ki várja már ugyanúgy, mint Én, hogy jó idő legyen? Mégpedig olyan igazi jó idő, olyan legalább icipicit nyárias, olyan fagyis... Szinte Nekem is hihetetlen, de most nézem, hogy ezt a fagylaltot közel 2 hónapja készítettem még a Kifőztük magazin márciusi számába és akkor úgy gondoltam, hogy márciusban már biztos jó idő lesz és talán aktuálissá is válhat ez a hűsítő csokifagyi:! Hát...nem így történt, eddig nem sok napsütést kaptunk, de most már tényleg gyere tavasz:)
Hozzávalók:
4 dl habtejszín
4 dl tej
4 ek holland kakaópor
10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
3 tojássárgája
12 dkg cukor (kókuszcukorral extrán finom)
30 dkg magozott meggy (fagyasztott vagy friss)
- A tojássárgájákhoz adjuk hozzá a cukrot, majd habverővel keverjük ki krémesre.
- A tejszínt és a tejet melegítsük fel és közben tördeljük bele a csokoládét valamint tegyük bele a kakaóport. Olvasszuk össze és keverjük ki simára.
- Lassú lángon tegyük hozzá a tojásos-cukros keveréket és sűrítsük be az egészet. Amennyiben még szükséges édesítjük tovább ízlés szerint.
- Hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le hidegre a fagylaltalapot.
- Készítsük el fagylaltgéppel a fagylaltot és a végén keverjük hozzá a meggyet.
- Mikor elkészült, tegyük fagyasztóba hogy gombócolhatóvá dermedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése