2013. március 30., szombat

Meggyes csokoládéfegylalt

Ki várja már ugyanúgy, mint Én, hogy jó idő legyen? Mégpedig olyan igazi jó idő, olyan legalább icipicit nyárias, olyan  fagyis... Szinte Nekem is hihetetlen, de most nézem, hogy ezt a fagylaltot közel 2 hónapja készítettem  még a Kifőztük magazin márciusi számába és akkor úgy gondoltam, hogy márciusban már biztos jó idő lesz és talán aktuálissá is válhat ez a hűsítő csokifagyi:! Hát...nem így történt, eddig nem sok napsütést kaptunk, de most már tényleg gyere tavasz:)


Hozzávalók:
4 dl habtejszín
4 dl tej    
4 ek holland kakaópor
10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
3 tojássárgája
12 dkg cukor (kókuszcukorral extrán finom)
30 dkg magozott meggy (fagyasztott vagy friss)



  1. A tojássárgájákhoz adjuk hozzá a cukrot, majd habverővel keverjük ki krémesre.
  2. A tejszínt és a tejet melegítsük fel és közben tördeljük bele a csokoládét valamint tegyük bele a kakaóport. Olvasszuk össze és keverjük ki simára. 
  3. Lassú lángon tegyük hozzá a tojásos-cukros keveréket és sűrítsük be az egészet. Amennyiben még szükséges édesítjük tovább ízlés szerint.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le hidegre a fagylaltalapot.
  5. Készítsük el fagylaltgéppel a fagylaltot és a végén keverjük hozzá a meggyet.
  6. Mikor elkészült, tegyük fagyasztóba hogy gombócolhatóvá dermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails