2013. március 11., hétfő

Balzsamecetes-mozarellás céklasaláta

Az elmúlt hónapokban gyakran készítettem céklából köretet. Általában vagy a következő mozarellás változatot vagy pedig ezt a salátát.  Hmmm... mindkettő a kedvencem, valahogy egyiket se tudom megunni. 

Ezt a receptet a Kifőztük magazin márciusi számában is megtekinthetitek!


Hozzávalók:
50 dkg főtt, tisztított cékla
20 dkg mozarella
3 dl sűrű tejföl
kb 3 ek balzsamecet
kb 2 ek cukor vagy cukorhelyettesítő
tálaláskor reszelt parmezán a tetejére (elhagyható)


1. A céklát főzzük meg puhára.
2. Tisztítsuk meg a céklát és kockázzuk fel kb 1x1 cm-es kockákra.
3. Kockázzuk fel a mozarellát is szintén 1x1 cm-es kockákra
4. Keverjük ki krémesre a tejfölt a balzsamecettel, a cukorral és a sóval.
5. Keverjük össze a céklát a tejfölös keverékkel.
6. Lehűtve, reszelt parmezánnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails