2013. március 6., szerda

Céklás kuszkusz

Ismét kuszkuszt hoztam, remélem nem bánjátok:)
Igaz, rendszeres olvasóim már biztosan észrevették, hogy többször előfordul, hogy egy-egy ételt viszonylag rövid idő múlva valamilyen más formában is kipróbálok....Így történt ez most is, hiszen mindenképpen valamilyen kuszkusz-os ételben gondolkodtam a múltkor készült cukkinis-tökmagos változat után. Próbáljátok ki, túl azon, hogy finom, rendkívül mutatós is lesz a kuszkusz a cékla intenzív színétől!


Hozzávalók:
25 dkg kuszkusz
2 közepes cékla

1 ek vaj
olíva olaj
húsleves/alaplé vagy víz



  1. A céklákat főzzük meg puhára.
  2. Tisztítsuk meg a céklát majd kockázzuk fel kb 1x1 cm-es kockákra.
  3. Kevés olívaolajon futtassuk meg a céklát és sózzuk meg enyhén.
  4. A kuszkusz öntsük egy tálba.
  5. A kuszkuszt öntsük fel annyi húslevessel/alaplével vagy vízzel, hogy ellepje. 
  6. Sózzuk meg és keverjük el, majd takarjuk le annyi időre amíg beszívja a nedvességet (5-10 perc)
  7. Keverjük el a vajat kuszkuszban.
  8. Keverjük a céklát a kuszkuszhoz.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails