Ismét kuszkuszt hoztam, remélem nem bánjátok:)
Igaz, rendszeres olvasóim már biztosan észrevették, hogy többször előfordul, hogy egy-egy ételt viszonylag rövid idő múlva valamilyen más formában is kipróbálok....Így történt ez most is, hiszen mindenképpen valamilyen kuszkusz-os ételben gondolkodtam a múltkor készült cukkinis-tökmagos változat után. Próbáljátok ki, túl azon, hogy finom, rendkívül mutatós is lesz a kuszkusz a cékla intenzív színétől!
Hozzávalók:
25 dkg kuszkusz
2 közepes cékla
só
1 ek vaj
olíva olaj
húsleves/alaplé vagy víz
- A céklákat főzzük meg puhára.
- Tisztítsuk meg a céklát majd kockázzuk fel kb 1x1 cm-es kockákra.
- Kevés olívaolajon futtassuk meg a céklát és sózzuk meg enyhén.
- A kuszkusz öntsük egy tálba.
- A kuszkuszt öntsük fel annyi húslevessel/alaplével vagy vízzel, hogy ellepje.
- Sózzuk meg és keverjük el, majd takarjuk le annyi időre amíg beszívja a nedvességet (5-10 perc)
- Keverjük el a vajat kuszkuszban.
- Keverjük a céklát a kuszkuszhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése