2013. február 3., vasárnap

Narancssaláta

Nem tudom, hogy ki, hogy van vele, de Én már nagyon-nagyon várom, hogy jöjjenek a tavaszi első napsugarak! 
Egyrészt persze magáért a jobb idő miatt, másrészt pedig  azért, hogy végre legyenek friss, üde zöldségek.   


Sajnos, így a tél végén kissé nehéz jóféle salátákat készíteni, mert hiányoznak az ízletes alapanyagok, ugyanis kevés zöldségének/növénynek van most szezonja.
Szerencsére a narancs az egyik kivétel, így most könnyen tudunk venni a következő salátához való ízletes gyümölcsöt. 

Fogyaszthatjuk magában egy könnyed étkezésre, vagy köretnek is.


Hozzávalók (2 adaghoz):
4 narancs
1 fej lilahagyma
kb fél dl olíva olaj

  1. Fél narancs levét facsarjuk ki és keverjük el az olíva olajjal.
  2. A lilahagymát szeleteljük fel egészen apróra.
  3. A narancsokat szedjük gerezdjeire
  4. A hagymát keverjük össze a naranccsal, majd locsoljuk meg az öntettel.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails