2012. július 5., csütörtök

Amerikai káposztasaláta

Remélem, hogy jól bírjátok ezt a nagy meleget, és sokat isztok valamint könnyű ételeket esztek:) Ebben a kánikulában ideális választás lehet akár a következő saláta is. Nálunk sült csirkével került terítékre, de önálló fogásként is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
fél fej fehérkáposzta
3 közepes méretű sárgarépa
egy fej lilahagyma
1 tk fehérborecet

bors
3 kk cukor (nyírfacukrot használtam)
4 dl tejföl

  1. A káposztának vágjuk ki a torzsályát, majd szeleteljük fel vékonyra.
  2. A répát és a hagymát tisztítsuk meg és reszeljük le vékonyra. 
  3. A káposztát sózzuk meg, majd keverjük össze alaposan,és hagyjuk kb fél órát állni.
  4. Nyomkodjuk ki a káposzta levét, majd keverjük hozzá a hagymát és a sárgarépát valamint a hagymát.
  5. A tejfölt keverjük ki a simára az ecettel, a mustárral és a cukorral és a borssal.
  6. Keverjük a tejfölös szószhoz a zöldségeket majd lehűtve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails