Az én drága Édesanyám a héten megkérdezte tőlem, hogy kérek-e csicsókát, mert van Nála néhány vödörrel. Mit mondjak, a hirtelen jött csicsókának nagyon megörültem, ugyanis már hónapok óta készülök rá, hogy kipróbáljam ezt a nagyon egészséges, és méltánytalanul elhanyagolt zöldséget néhány módon. Első körben a következő chisp készült belőle, mely a burgonyából készült ropogtatnivaló egészségesebb alternatívája.
Hozzávalók:
csicsóka
étkezési keményítő vagy liszt
olaj
- A csicsókát tisztítsuk meg.
- Reszelővel szeleteljük fel a csicsókákat, majd itassuk fel róla a nedvességet.
- Forgassuk bele a csicsóka szeleteket étkezési keményítőbe.
- Bő, forró olajban süssük ki a chipset.
- Az olajat csepegtessük le a megsült csicsókáról.
A kisült chipset ízlés szerint ízesítsük, sóval, fűszerekkel. Szerintem naturan is kíváló!
A chips napok múlva is finom, ropogós marad. Én egy lefedhező üvegtálban tároltam.
8 megjegyzés:
És így chips formájában is felfúj?
Azt sajnos tapasztaltam, hogy a csicsókától igencsak széllel bélelt :-DD lesz az ember lánya...
Én szerencsére nem tapasztaltam eddig :D Mondjuk nem ettem belőle sokat.
Én szerencsére nem tapasztaltam eddig :D Mondjuk nem ettem belőle sokat.
engem felfúj, pedig keveset ettem belőle... :D :D :D
közzéteszem a sajátomat nálam és köszi az ötletet, nagyon jó volt, már amennyit sikerült kicsempésznem belőle :D
Én a csicsókát igazából nyersen szeretem csak, de ezt a chips formátumot ki fogom próbálni. Nekem nincs problémám a csicsókával, de a férjem egyszer evett csak és azt hitte belehal, olyan bélgörcsei lettek tőle. Azóta csicsókát csak én eszek...
kétszer jelent meg a megjegyzésem, a másodikat kitöröltem :)
ez jó, h megtartja az állagát másnapig, mert akár karácsonyra "sós" nasi gyanánt is lehet adni :) csak akkor jó sokat kell gyártani belőle :) anyókánál felvásárolom mindent :D
A csicsóka azért fújja fel az embert mert sok a méreganyag a szervezetbe de ha többször eszik belőle az ember megszünik a felfúvódás
Megjegyzés küldése