2011. december 4., vasárnap

Csicsóka chips

Az én drága Édesanyám a héten megkérdezte tőlem, hogy kérek-e csicsókát, mert van Nála néhány vödörrel.  Mit mondjak, a hirtelen jött csicsókának nagyon megörültem, ugyanis már hónapok óta készülök rá, hogy kipróbáljam ezt a nagyon egészséges, és méltánytalanul elhanyagolt zöldséget néhány módon.  Első körben a következő chisp készült belőle, mely a burgonyából készült ropogtatnivaló egészségesebb alternatívája.




Hozzávalók:
csicsóka
étkezési keményítő vagy liszt
olaj



  1. A csicsókát tisztítsuk meg.
  2. Reszelővel szeleteljük fel a csicsókákat, majd itassuk fel róla a nedvességet.
  3. Forgassuk bele a csicsóka szeleteket étkezési keményítőbe.
  4. Bő, forró olajban süssük ki a chipset.
  5. Az olajat csepegtessük le a megsült csicsókáról.



A kisült chipset ízlés szerint ízesítsük, sóval, fűszerekkel. Szerintem naturan is kíváló!




A chips napok múlva is finom,  ropogós marad. Én egy lefedhező üvegtálban tároltam.


8 megjegyzés:

Névtelen írta...

És így chips formájában is felfúj?

Azt sajnos tapasztaltam, hogy a csicsókától igencsak széllel bélelt :-DD lesz az ember lánya...

Mézesélet írta...

Én szerencsére nem tapasztaltam eddig :D Mondjuk nem ettem belőle sokat.

Mézesélet írta...

Én szerencsére nem tapasztaltam eddig :D Mondjuk nem ettem belőle sokat.

Turák Kinga írta...

engem felfúj, pedig keveset ettem belőle... :D :D :D
közzéteszem a sajátomat nálam és köszi az ötletet, nagyon jó volt, már amennyit sikerült kicsempésznem belőle :D

Csiperke írta...

Én a csicsókát igazából nyersen szeretem csak, de ezt a chips formátumot ki fogom próbálni. Nekem nincs problémám a csicsókával, de a férjem egyszer evett csak és azt hitte belehal, olyan bélgörcsei lettek tőle. Azóta csicsókát csak én eszek...

Turák Kinga írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Turák Kinga írta...

kétszer jelent meg a megjegyzésem, a másodikat kitöröltem :)
ez jó, h megtartja az állagát másnapig, mert akár karácsonyra "sós" nasi gyanánt is lehet adni :) csak akkor jó sokat kell gyártani belőle :) anyókánál felvásárolom mindent :D

Unknown írta...

A csicsóka azért fújja fel az embert mert sok a méreganyag a szervezetbe de ha többször eszik belőle az ember megszünik a felfúvódás

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails