2011. augusztus 12., péntek

Tortilla

Tortillát sütöttem ma vacsorára, természetesen szénhidrátcsökkentett verzióban. Csirkemellel, friss zöldségekkel és krémsajttal fogyasztottuk. Aki még esetleg nem próbállta volna a tortillasütést, annak elárulom, hogy rém egyszerű az elkészítése. A pihentetési időt leszámítva kb 10 perc alatt elkészülünk vele. A tölteléket bátran variáljuk ízlés szerint.




Hozzávalók (8 db laphoz):
10 dkg Master Mix
5 dkg BL 80-as liszt
5 dkg kukoricaliszt
1 ek olaj
kb 1,8-2 dl dl víz
fél tk só
fél tk sütőpor



  1. A liszteket keverjük össze a sóval és a sütőporral.
  2. Adjuk hozzá az olajat és a vizet és gyúrjunk belőle lágy tésztát.
  3. Pihentessük fél órát.
  4. Osszuk el a tésztát 8 részre.
  5. Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 2-3 mm-es korongokat.
  6. Forró serpenyőben néhány perc alatt süssük meg mindkét oldalukat. (A serpenyőbe nem kell önteni semmi zsiradékot, én palacsintasütőben sütöttem)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Nagyon jó recept, elsőre tökéletes. Köszönöm szépen!
Andi

Mézesélet írta...

Kedves Andi! Örülök, hogy jól sikerült!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails