2 kg paradicsom
1 kg kápia paprika
0,5 kg vöröshagyma
1 ek só
folyékony édesítőszer
1 ek mustár
1 tk bors
2 dl 10%-os ecet (próbáltam almaecettel is, nagyon jól sikerült)
6 db bazsalikom levél (elhagyható)
7 db babérlevél
3 tk oregano
3 tk bazsalikom
natrium benzoát
- A paradicsomot és a paprikát mossuk meg. A vöröshagymát tisztítsuk meg.
- A paradicsomokat és a paprikákat csumázzuk ki és vágjuk össze nagyobb darabokra. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra összevágott hagymát.
- Tegyük hozzá a mustárt, az ecetet, a sót, a babér-és bazsalikomlevelet és a borsot.
- Alacsony lángon lefedés nélkül főzzük kb 2 órán keresztül. Időnként keverjük meg, nem kell túl sokszor.
5. Szedjük ki a babérleveleket és turmixoljuk össze az egészet.
6. Adjuk hozzá az oreganót és a bazsalikomot.
7. Édesítsük ízlés szerint.
8. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk össze az egészet.
9. Adjunk hozzá egy kevés (kb fél kk natrium-benzoátot) és keverjük el.10. Töltsük üvegekbe, majd zárjuk le és fordítsuk az üvegeket fejre kb 10 percre.
2 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik a recepted, már nézelődtem én is válogatok melyiket is próbáljam ki? Nagyon tetszik a képed,jól mutat ! Jól megrendezted:))
Erről beszélek: csorog a nyálam, ha itt járok nálad :)))
Sajnos nincs kamrám, így nem tudok eltenni ilyesmit, de a fast dial megőrzi az oldalad nekem és bármikor nézelődhetek itt.
Feltettelek az oldalamra is, remélem nem gond :)
Megjegyzés küldése