A következő desszertet minden kávé rajongónak szívesen ajánlanám a figyelmébe. Az édes vaníliás panna cotta és a kávé találkozása figyelemre méltó:)
Hozzávalók (2 adaghoz)
2 dl tejszín
1 dl tej
2 lap zselatin
fél rúd vanília
3 kk nescafe
cukor
A panna cottát két lépésben lehet elkészíteni, hogy a rétegek szépen különváljanak egymástól.
- A tejszín és a tej felét öntsük egy lábasba. Tegyünk bele ízlés szerint cukrot, valamint a vanília rúd belsejéből kikapargatott magokat. Dobjuk bele a vanília rudat, hogy az ízek onnan is a panna cottába kerüljenek:). Kevergessük el, és forraljuk fel az egészet.
- A zselatin lapot áztassuk 5 percig hideg vízbe, majd tegyük bele a felforralt alapba és kevergessük addig amíg fel nem oldódik.
- Töltsük a panna cottát tetszőleges formájú edényekbe, poharakba. Amint megszilárdult, kezdhetjük is a kávés réteg készítését.
- A tejszín és a tej másik felét öntsük egy lábasba. Tegyük bele ízlés szerint cukrot (szerintem csak minimálisat) valamint keverjük hozzá a kávét. Kevergessük el, és forraljuk fel az egészet.
- A zselatin lapot áztassuk 5 percig hideg vízbe, majd tegyük bele a felforralt alapba és kevergessük addig amíg fel nem oldódik.
- Töltsük a panna cottát a megszilárdult vaníliás réteg tetejére, majd néhány órát tartsuk hűtő szekrényben.
- Borítsuk ki a panna cottát finoman az edényből. Ezt úgy tudjuk a legkönnyebben megoldani, ha az edényt fél percre melegvíz alá tartjuk.
- A panna cotta tetejére vágjunk egy vékony szeletet a kávézseléből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése