2011. január 27., csütörtök

Vaníliás-kávés panna cotta kávézselével

A következő desszertet minden kávé rajongónak szívesen ajánlanám a figyelmébe. Az édes vaníliás panna cotta és a kávé találkozása figyelemre méltó:)

Hozzávalók (2 adaghoz)
2 dl tejszín
1 dl tej
2 lap zselatin
fél rúd vanília
3 kk nescafe
cukor

kávézselét az alábbi recept szerint előre elkészítettem.

A panna cottát két lépésben lehet elkészíteni, hogy a rétegek szépen különváljanak egymástól.
  1. A tejszín és a tej felét öntsük egy lábasba. Tegyünk bele ízlés szerint cukrot, valamint a vanília rúd belsejéből kikapargatott magokat. Dobjuk bele a vanília rudat, hogy az ízek onnan is a panna cottába kerüljenek:). Kevergessük el, és forraljuk fel az egészet.  
  2. A zselatin lapot áztassuk 5 percig hideg vízbe, majd tegyük bele a felforralt alapba és kevergessük addig amíg fel nem oldódik.
  3. Töltsük a panna cottát tetszőleges formájú edényekbe, poharakba. Amint megszilárdult, kezdhetjük is a kávés réteg készítését.
  4. A tejszín és a tej másik felét öntsük egy lábasba. Tegyük bele ízlés szerint cukrot (szerintem csak minimálisat) valamint keverjük hozzá a kávét. Kevergessük el, és forraljuk fel az egészet.
  5. A zselatin lapot áztassuk 5 percig hideg vízbe, majd tegyük bele a felforralt alapba és kevergessük addig amíg fel nem oldódik.
  6. Töltsük a panna cottát a megszilárdult vaníliás réteg tetejére, majd néhány órát tartsuk hűtő szekrényben.
  7. Borítsuk ki a panna cottát finoman az edényből. Ezt úgy tudjuk a legkönnyebben megoldani, ha az edényt fél percre melegvíz alá tartjuk.
  8. A panna cotta tetejére vágjunk egy vékony szeletet a kávézseléből

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails