2011. január 9., vasárnap

Gombamártás

Sült húsokhoz ajánlom ezt az egyszerűen elkészíthető gombamártást. Mi töltött karajhoz és burgonyapüréhez fogyasztottuk.

Hozzávalók:
30 dkg gomba (Én most csiperkét használtam)
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
4 ek tejföl

fél tk bors
olíva olaj

  1. A vöröshagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg oilívaolajban.
  2. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott gombafejeket és néhány perc alatt pároljuk meg a gombákat, valamint sózzuk és adjuk hozzá a borsot.
  3. Várjunk amíg kihűl kicsit, és botmixerrel pürésítsük össze.
  4. Adjuk hozzá a tejszínt és a tejfölt és főzzük össze a mártást.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails