Ez a töltött karaj készült Nálam a hét végén. Burgonyapürével és gombamártással került terítékre.
Hozzávalók:
1,5 kg karaj
35 dkg májpástétom vagy májkrém
1 tojás
4 közepes gomba
só
- Sózzuk be húst minden oldalról és hagyjuk néhány óráig hideg helyen.
- A karajt szúrjuk át mindkét végéről egy késsel, majd dugjuk át rajta egy főzőkanál nyelét.
- A tojást verjük fel és keverjük el a májpástétommal. A gombákat szeleteljük fel vastagba szeletekre.
- A pástétomot és a gombát töltsük bele a karajba a hús mindkét végéről.
- A maradék pástétomot oszlassuk el a karaj oldalán és az alján (ha csak a közepébe szeretnénk tölteni, akkor bőven elegendő a fele pástétom mennyiség is)
- Tegyük bele a húst egy jénaiba és fedjük le.
- 150 fokon süssük kb 3 órán keresztül, majd 180 fokon még 45 percig.
- Hagyjuk a húst kihűlni, utána tudjuk gyönyörűen tetszőleges vastagságúra szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése