2011. január 11., kedd

Májpástétommal töltött karaj

Ez a töltött karaj készült Nálam a hét végén. Burgonyapürével és gombamártással került terítékre.



Hozzávalók:
1,5 kg karaj
35 dkg májpástétom vagy májkrém
1 tojás
4 közepes gomba


  1. Sózzuk be húst minden oldalról és hagyjuk néhány óráig hideg helyen.
  2. A karajt szúrjuk át mindkét végéről egy késsel, majd dugjuk át rajta egy főzőkanál nyelét.
  3. A tojást verjük fel és keverjük el a májpástétommal. A gombákat szeleteljük fel vastagba szeletekre.
  4. A pástétomot és a gombát töltsük bele a karajba a hús mindkét végéről.
  5. A maradék pástétomot oszlassuk el a karaj oldalán és az alján (ha csak a közepébe szeretnénk tölteni, akkor bőven elegendő a fele pástétom mennyiség is)
  6. Tegyük bele a húst egy jénaiba és fedjük le.
  7. 150 fokon süssük kb 3 órán keresztül, majd 180 fokon még 45 percig.
  8. Hagyjuk a húst kihűlni, utána tudjuk gyönyörűen tetszőleges vastagságúra szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails