Magam sem gondoltam először a következő kávés finomságról, hogy ennyire finom. Kár, hogy ilyen hideg van most. Meleg nyári napokon fantasztikus hűsítő lehet.
Hozzávalók:
2 dl főzött kávé
fél vaníliarúd
3 cl fehér rum
cukor ízlés szerint
2 lap zselatin
tej
- Főzzük le a kávét.
- A zselatin lapokat áztassuk be 5 percre hideg vízbe.
- Ízesítsük a kávét cukoral és adjuk hozzá a vanília kikapargatott belsejét, valamint a rumot.
- A zselatint tegyük bele a kávéba és keverjük addig, amíg fel nem oldódik.
- Tetszőleges formákba adagoljuk ki, néhány óra múlva a kíválasztott formában fog megszilárdulni
- Várjunk amíg kihűl, majd fogyasztásig tartsuk hűtőszekrényben.
A zselét fogyaszthatjuk tej nélül is, desszertként. Tejszínhabbal, vagy fagylalttal nagyon finom lehet.
2 megjegyzés:
Nagyon jó lehet ez a kávézselé, na és az első kép külön nagyon tetszik!
Köszönöm! Valóban nagyon finom!
Megjegyzés küldése