2011. január 27., csütörtök

Kávézselés ital

Magam sem gondoltam először a következő kávés finomságról, hogy ennyire finom. Kár, hogy ilyen hideg van most. Meleg nyári napokon fantasztikus hűsítő lehet.



Hozzávalók:
2 dl főzött kávé
fél vaníliarúd
3 cl fehér rum
cukor ízlés szerint
2 lap zselatin
tej



  1. Főzzük le a kávét.
  2. A zselatin lapokat áztassuk be 5 percre hideg vízbe.
  3. Ízesítsük a kávét cukoral és adjuk hozzá a vanília kikapargatott belsejét, valamint a rumot.
  4. A zselatint tegyük bele a kávéba és keverjük addig, amíg fel nem oldódik.
  5. Tetszőleges formákba adagoljuk ki, néhány óra múlva a kíválasztott formában fog megszilárdulni
  6. Várjunk amíg kihűl, majd fogyasztásig tartsuk hűtőszekrényben.
Amint megszilárdult, már fogyasztató is. Ezek után nincs más dolgunk, mint belekanalazni a pohárba, és felönteni hideg tejjel.

A zselét fogyaszthatjuk tej nélül is, desszertként. Tejszínhabbal, vagy fagylalttal nagyon finom lehet.

2 megjegyzés:

Elif írta...

Nagyon jó lehet ez a kávézselé, na és az első kép külön nagyon tetszik!

Mézesélet írta...

Köszönöm! Valóban nagyon finom!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails