Így történt, hogy most megpróbálkoztam a kerek pizza készítésével is. Tudom, hogy nem lett a legszabályosabb, de nagyon finom volt, és igen, máskor is kerekre fogom készíteni, mert tényleg így az igazi.
A pizza tészta a receptjét egy egy korábbi pizza tészta recept szerint készítettem, annyi különbséggel, hogy most nem tettem oreganot a tésztába. A tésztából 2 nagy kerek tésztát formáztam meg.
2 fej vöröshagyma
30 dkg gomba
20 dkg mozarella
10 dkg füstölt sajt
10 dkg edami sajt
- A vöröshagymát tisztítsuk meg. és szeleteljük fel nagyon vékony szeletekre. Olívaolajon fonnyasszuk meg a hagymát. Én így szeretem, ha meg van sülve a hagyma teljesen.
- Ugyanabban a serpenyőben fonnyasszuk meg kicsit a gombát is, közbe sózzuk is meg egy kicsit.
- Melegítsük fel a sütőt 250 fokra, úgy, hogy tegyük bele azt a tepsit vagy lapot is a sütőbe amin sütni fogunk.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen formázzuk meg kerekre, és hagyjuk 10 percet kelni.
- Tegyük be a forró tepsibe a pizzát és süssük egy percig. Vigyázzunk, mert nagyon forróvá válik ekkora a tepsi, de elengedhetelen a forró sütő és tepsi a jó pizzához. Sajnos így is messze vagyunk még egy jó kemence hőfokától:)
- Vegyük ki a pizzát, kenjük meg pizzaszósszal, tegyük rá a hagymát, a gombát, valamint a felszeletelt mozarellát, és a 2 féle reszelt sajtot.
- Süssük készre a pizzát. Kb 10 perc alatt elkészül.
2 megjegyzés:
Isteni ez a három sajtos pizza. Az enyém, mely csak 2 sajtos, elbújhat mellette.
http://eshobbychef.blogspot.com
Köszönöm! Érdemes megpróbálni a tésztát otthon készíteni. Nagyon gyorsan megvan ám, és finom!
Megjegyzés küldése