2010. október 24., vasárnap

Ketchupos hús

Stahl Judit Végre otthon! című könyvében olvastam először a ketchupos hús receptjét.  Az eredeti receptet sosem próbáltam, néhány dolgot -magam sem tudom, hogy miért!?- megváltoztattam rajta. Azóta is így készítem, mert azonnal az egyik kedvencünké vált. Különösen ajánlom  vendégeket várva ezt az ételt készíteni, mert szinte lehetetlen melléfogni vele.
Köretnek burgonyapürét szoktunk hozzá fogyasztani, mely remekül illik hozzá.

Vigyázat!  Nem egy könnyű étel!

Hozzávalók:
8 szelet karaj
20 dkg füstölt kolbász
25 dkg kolozsvári szalonna
3 nagy fej vöröshagyma
0,5 l tejföl
3 dl ketchup





  1. A karajt klopfoljuk ki és enyhén sózzuk be. Fontos, hogy a sózás enyhe legyen, mert a kolbász és a szalonna sóssága miatt könnyen elsózható az étel. A kolbászt és a szalonnát szeleteljük fel kb. fél cm vastagságúra. A hagymát vágjuk fel vékony szeletekre.
  2. A ketchupot a tejföllel keverjük ki simára.
  3. Egy nagyobb jénai tálba tegyünk le 4 szelet karajt, majd rétegesen mehet rá a  hagyma, a kolbász és a szalonna. Utána mindenből még egy sort rakjunk rá. A tejfölös-ketchupos öntelttel öntsük le az egészet, és enyhén rázzuk össze a tálat, hogy az öntetből jusson az aljára is.
  4. Lefedve 200 fokos sütőben 2 óra alatt süssük készre.

3 megjegyzés:

alchri írta...

Gratulálok a tálaláshoz! Ahogy elnézem, maga a hús, nem egy dekoratív kaja, de ahogyan Te körítetted, a köret, a tányér meg maga a fotó, szenzációs!!Sokat tanultam most!

Mézesélet írta...

Köszönöm szépen! Nagyon jól estek a soraid, mert elég sokat szoktam "szenvedni" a fotókkal.
Gratulálok a blogodhoz, és még valami: nagyon szép a konyhád! Az enyém is nagyon hasonlít hozzá. Ugyanez a színű bútor, ugyanez a járólap....hiába ami jó, az jó...

alchri írta...

Köszönöm én is;) Kedves vagy! Ugye milyen melegséget ad egy piros konyhabútor? Imádom! A járólap csak egy pvc, mert alatta parketta van,/ ez szoba volt régebben/ pont most töröm a fejem abban, hogy valahogy kiszerelem a pvc-t, mert a fehér kockákat minden megfogja és sehogysem lehet eltüntetni. A gyönyörü magyar pirospaprikát nagyon nem szereti.... akkor inkább a parketta. Még nem döntöttem, de utálom ha valami foltos:(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails