Köretnek burgonyapürét szoktunk hozzá fogyasztani, mely remekül illik hozzá.
Vigyázat! Nem egy könnyű étel!
Hozzávalók:
8 szelet karaj
20 dkg füstölt kolbász
25 dkg kolozsvári szalonna
3 nagy fej vöröshagyma
0,5 l tejföl
3 dl ketchup
só
- A karajt klopfoljuk ki és enyhén sózzuk be. Fontos, hogy a sózás enyhe legyen, mert a kolbász és a szalonna sóssága miatt könnyen elsózható az étel. A kolbászt és a szalonnát szeleteljük fel kb. fél cm vastagságúra. A hagymát vágjuk fel vékony szeletekre.
- A ketchupot a tejföllel keverjük ki simára.
- Egy nagyobb jénai tálba tegyünk le 4 szelet karajt, majd rétegesen mehet rá a hagyma, a kolbász és a szalonna. Utána mindenből még egy sort rakjunk rá. A tejfölös-ketchupos öntelttel öntsük le az egészet, és enyhén rázzuk össze a tálat, hogy az öntetből jusson az aljára is.
- Lefedve 200 fokos sütőben 2 óra alatt süssük készre.
3 megjegyzés:
Gratulálok a tálaláshoz! Ahogy elnézem, maga a hús, nem egy dekoratív kaja, de ahogyan Te körítetted, a köret, a tányér meg maga a fotó, szenzációs!!Sokat tanultam most!
Köszönöm szépen! Nagyon jól estek a soraid, mert elég sokat szoktam "szenvedni" a fotókkal.
Gratulálok a blogodhoz, és még valami: nagyon szép a konyhád! Az enyém is nagyon hasonlít hozzá. Ugyanez a színű bútor, ugyanez a járólap....hiába ami jó, az jó...
Köszönöm én is;) Kedves vagy! Ugye milyen melegséget ad egy piros konyhabútor? Imádom! A járólap csak egy pvc, mert alatta parketta van,/ ez szoba volt régebben/ pont most töröm a fejem abban, hogy valahogy kiszerelem a pvc-t, mert a fehér kockákat minden megfogja és sehogysem lehet eltüntetni. A gyönyörü magyar pirospaprikát nagyon nem szereti.... akkor inkább a parketta. Még nem döntöttem, de utálom ha valami foltos:(
Megjegyzés küldése