2010. október 6., szerda

Vöröshagyma

Nem tudom, hogy hallottatok-e róla, szerintem nagyon tanulságos, hogy mi mindenre jó a vöröshagyma. Pár hete e-mailben kaptam a következő sorokat:
"1919- ben amikor az influenza járvány megölt 40 millió embert (valószinű USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében.. Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges. A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában . Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikróbát igy tartva a családot egészségesen.

A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.
Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét végét levágta majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg páciens mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikróbáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát és utána jobban érezte magát.

A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!!!
Vagy süssük le azonnal vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.

A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt gyomorrontást,  epegyulladást és ételmérgezést okoz.

A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!"

3 megjegyzés:

Tücsök Bogár írta...

Szia !
1919-ben a spanyolnátha tarolt . Az Usa-ban félmillió , európában 20 millió ember halt meg a betegség következtében .
És tényleg érdekes a cikk !

Eat'aliano írta...

Kedves Mézesélet!

Kérlek nézz be hozzám, vár Rád egy kis meglepi!

http://eat-aliano.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html

Niki

Mézesélet írta...

Kedves Niki!

Köszönöm!!! Nagyon szép a blogod!
Mézesélet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails