...........mely nemrég készült, ugyanis a mai ebédem volt, de egész héten érett már a gondolat,hogy készítsek valamilyen grillezett sárgabarckos salátát. Most már tudom, hogy megérte várni vele, ugyanis csak ma jutott az eszembe, hogy lilahagymával fogom párosítani. Jó döntés volt, szerintem remekül illik hozzá!
Részemről ezzel a salátával zárom is az idei sárgabarcak szezont, ugyanis pontosan az utolsó darabokból készült ez a saláta, de jövőre ismételni fogom.
Hozzávalók:
saláta (pl. római, jég)
sárgabarack
vaj
olíva olaj
lilahagyma
fenyőmag
cukor (kókuszcukrot használtam, lehet másféle is például nádcukor is)
jóféle kenyér
- A barackokat felezzük meg és magozzuk ki.
- Egy teflonos serpenyőt hevítsünk fel.
- 4-5 darab barackhoz számolva 1 ek cukrot és 1 ek vajat tegyünk bele és karamellizáljuk meg.
- Tegyük bele a felszeletelt lilahagymát és a barackokat először vágott felükkel lefelé és grillezük meg, Félidőben fordítsuk meg.
- A salátát tépkedjük össze és tegyük ki a tányérra.
- Tegyük rá a grillezett barackokat, a fenyőmagot és csíkokra szeletelt lilhagymát és locsoljuk meg olíva olajjal.
Fogyasszuk megpirított jóféle kenyérrel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése