Gondolom mostanában sok helyen inkább a főzés nélküli, vagy a minimális idő alatt elkészíthető ételek kerülnek elsősorban terítékre. Így van ez mostanában Nálunk is......
Azt hiszem, hogy nagyszerű választás lehet ebben az igazi nyári időben a frittata valamelyik variációja is. Én most a következő cukkinis-fetás variációt készítettem.
Hozzávalók (25X30-as sütőformában sütöttem):
1 kisebb cukkini
1 kisebb vöröshagyma
olíva olaj
6 db tojás
10 dkg feta sajt
- A hagymát szeleteljük fel apróra és kevés olíva olajon dinszteljük meg.
- A cukkinit szeleteljük fel (nagyon) vékony szeletekre.
- A tojást verjük fel habosra és sózzuk meg majd keverjük össze a megdinsztelt hagymával.
- A cukkiniket tegyük bele egy serpenyőbe vagy tűzálló tálba és öntsük le tojás felével. Morzsoljuk bele a feta felét. Ezt a rétegezést csináljuk meg még egyszer.
- 200 fokos sütőben süssük készre kb 25 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése