2013. július 20., szombat

Cukkinis frittata feta sajttal


Gondolom mostanában sok helyen inkább a főzés nélküli, vagy a minimális idő alatt elkészíthető ételek kerülnek elsősorban terítékre. Így van ez mostanában Nálunk is......
Azt hiszem, hogy nagyszerű választás lehet ebben az igazi nyári időben a frittata valamelyik variációja is. Én most a következő cukkinis-fetás variációt készítettem.


Hozzávalók (25X30-as sütőformában sütöttem):
1 kisebb cukkini
1 kisebb vöröshagyma
olíva olaj
6 db tojás
10 dkg feta sajt


  1. A hagymát szeleteljük fel apróra és kevés olíva olajon dinszteljük meg.
  2. A cukkinit szeleteljük fel (nagyon) vékony szeletekre.
  3. A tojást verjük fel habosra és sózzuk meg majd keverjük össze a megdinsztelt hagymával.
  4. A cukkiniket tegyük bele egy serpenyőbe vagy tűzálló tálba  és öntsük le tojás felével. Morzsoljuk bele a feta felét. Ezt a rétegezést csináljuk meg még egyszer.
  5. 200 fokos sütőben süssük készre kb 25 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails