Az elmúlt hetekben alig-alig főztem, ami egyrészt a melegnek, másrészt pedig a szüleimtől érkezett nagyon finom sárgabaracknak volt köszönhető.
Többször is készült belőle saláta és fagylalt is, de el kell, hogy áruljam, hogy az abszolút kedvencem a következő rém egyszerű harapnivaló volt.
Talán, ha valamihez szeretném hasonlítani az ízét, akkor az a sárgabarcklekvár, de abból kizárólag olyan hejdeprémiumkategóriásragondoljatok, sőt igazándiból még egy két fokkal annál is jobbra.:)
Volt, hogy jobban megpirítottam a barackokat, volt, hogy kevésbé, mindkétféle módon nagyon finom volt!
Hozzávalók:
bagett vagy jóféle kenyér (nem túl friss, néhány napos)
olíva olaj
vaj
sárgabarack
cukor (kókuszcukrot használtam, lehet másféle is például nádcukor is)
- A bagetteket szeleteljük fel és helyezzük sütőpaírral kibélelt tepsibe.
- Kenjük meg olíva olajjal a tetejüket és 200 fokon pirítsuk meg.
- Amikor megpirult a teteje fordítsuk meg és kenjük meg a másik felét is és toljuk vissza a sütőbe megpirítani,
- A barackokat felezzük meg és magozzuk ki.
- Egy teflonos serpenyőt hevítsünk fel.
- 4-5 darab barackhoz számolva 1 tk cukrot és 1 tk vajat tegyünk bele és karamellizáljuk meg.
- Tegyük bele a barackokat először vágott felükkel lefelé és grillezük meg, Félidőben fordítsuk meg.
- Halmozzuk a barackokat a megpirított bagettekre és csepegtessük rá a serpenyő alján maradt maradt karamelles szószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése