2013. július 24., szerda

Crostini grillezett sárgabarackkal

Az elmúlt hetekben alig-alig főztem, ami egyrészt a melegnek, másrészt pedig a szüleimtől érkezett nagyon finom sárgabaracknak volt köszönhető. 

Többször is készült belőle saláta és fagylalt is, de el kell, hogy áruljam, hogy az abszolút kedvencem a következő rém egyszerű harapnivaló volt. 


Talán, ha valamihez szeretném hasonlítani az ízét, akkor az a sárgabarcklekvár, de abból kizárólag olyan hejdeprémiumkategóriásragondoljatok, sőt igazándiból még egy két fokkal annál is jobbra.:) 

Volt, hogy jobban megpirítottam a barackokat, volt, hogy kevésbé, mindkétféle módon nagyon finom volt!


Hozzávalók:
bagett vagy jóféle kenyér (nem túl friss, néhány napos)
olíva olaj
vaj
sárgabarack
cukor (kókuszcukrot használtam, lehet másféle is például nádcukor is)


  1. A bagetteket szeleteljük fel és helyezzük sütőpaírral kibélelt tepsibe.
  2. Kenjük meg olíva olajjal a tetejüket és 200 fokon pirítsuk meg.
  3. Amikor megpirult a teteje fordítsuk meg és kenjük meg a másik felét is és toljuk vissza a sütőbe megpirítani,
  4. A barackokat felezzük meg és magozzuk ki.
  5. Egy teflonos serpenyőt hevítsünk fel.
  6. 4-5 darab barackhoz számolva  1 tk cukrot és 1 tk vajat tegyünk bele és karamellizáljuk meg.
  7. Tegyük bele a barackokat először vágott felükkel lefelé és grillezük meg, Félidőben fordítsuk meg.
  8. Halmozzuk a barackokat a megpirított bagettekre és csepegtessük rá a serpenyő alján maradt maradt karamelles szószt.






Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails