Egy könnyed krémlevest hoztam ma. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a leves nem ma készült hanem ahogy nézem a képek mentési idejét pontosan egy hónapja :) Aki szereti a kaprot nyugodtan tehet bele, mert remekül illene hozzá. Én nem tettem bele, mert sajnos nem tudok megbarátkozni az intenzív ízével, csakis kovászos uborkához szoktam belőle használni.
Hozzávalók:
1 kisseb tök
1 db vöröshagyma
3 dl húsleves
vaj
bors
3 dl tejföl
olíva olaj
tökmag
- Kevés vajon dinszteljük meg a felkockázott hagymát.
- Adjuk hozzá a felkockázott tököt és enyhén pirítsuk le.
- Adjunk hozzá a húslevest és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Főzzük addig amíg a tök megpuhul, majd turmixoljuk össze simára.
- Adjuk hozzá a tejfölt és ha még szükséges annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen. Forraljuk össze a levest, valamint amennyiben még szükséges fűszerezzük.
Tálaljuk jóféle olíva olajjal, tökmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése