2013. január 27., vasárnap

Túrófánk

Az idei farsangi szezon a Mézeséleten se múlik el fánk nélkül. Mivel próbáltam egy könnyebb változatot készíteni, így a  túrófánkra esett a választásom. Ti tudjátok, hogy melyik időszak pontosan a farsangi időszak? 


Én nem tudtam pontosan és most utánanéztem:

"farsang a vízkereszttől (január 6.hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek."

Kellemes farsangolást, jó fánkozást:)



Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt 
3 db tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
2 púpos ek cukor vagy cukorhelyettesítő
1 kis doboz tejföl (175g)

olaj a sütésheshez


  1. A túrót törjük össze és adjuk hozzá a többi hozzávalót.
  2. Dolgozzuk össze az egészet sima tésztává.
  3. Pihentessük a tésztát kb fél órát.
  4. Egy edényben forrósítsunk fel bőven olajat (ne legyen tűzforró)
  5. Formázzunk a tésztából tetszőleges nagyságú gömböket. Formázhatunk olajba mártott kanállal, vagy fagyikanállal, vagy nedves kézzel. Én kézzel formáztam kb dió nagyságú fánkokat.
  6. A megformázott gömböket tegyük az olajba, majd vegyünk vissza a sütési hőmérsékleten egy kicsit és süssük meg aranybarnára.
Tálaljuk porcukorral, lekvárral, édes tejföllel vagy ezek kombinációival.



Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Farsang

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Vittem a receptet, jól néz ki, egyszerű, gondolom finom volt:-)))

Mézesélet írta...

Igen, nagyon finom volt:) Remélem, hogy Neked is ízlik majd!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails