2011. július 7., csütörtök

Cukkini krémleves

Ezt a finom krémlevest ettem ma ebédre, úgy, hogy a tetejére reszelt sajtot tettem még. Ebben a nyári melegben bőven elég volt, utána csupán három szem sárgabarackot ettem még. Ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed fogást szeretne készíteni.




Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini fele
1 fej lilahagyma
1 szál sárgarépa
2 dl tejszín

bors
szerecsendió



  1. A hagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg.
  2. A megtisztított sárgarépát karikázzuk fel , valamint és a megtisztított, kimagozott cukkinit kockázzuk fel.
  3. Adjuk a megdinsztelt hagymához a sárgarépát és a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, valamint adjunk hozzá egy kevés szerecsendiót és és pároljuk néhány percig.
  4. A megpárolt zöldségekhez adjunk 2 dl tejszínt és turmixoljuk össze.
  5. Amennyiben szükséges ízestsük még, öntsük hozzá egy kis vizet és forraljuk össze.
Ízlés szerint tálaljuk pl. reszelt sajttal.


2 megjegyzés:

Eszter írta...

Nagyon jó recept és a fotó is szuper!

Mézesélet írta...

Köszönöm Eszter!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails