2011. augusztus 4., csütörtök

Zöldborsós egytálétel

Nagyon elrohant ez a hét is..... most nézem, hogy már csütörtök van és még a blogom közelébe se jutottam. Volt pedig olyan étel a héten aminek fel kellett volna ide kerülnie, de sajnos nem volt időm megörökíteni. Ez a végtelenül egyszerű borsós egytálétel tegnap este készült. Azon kívül, hogy nagyon finom, tényleg nagyon gyorsan összedobható.




Hozzávalók:
1 kg zöldborsó
80 dkg csirkemell

bors
olíva olaj
2 dl tejszín
2 db tojás
3 dl tejföl
20 dkg sajt (nálam a fele füstölt volt)

  1. A borsót sós vízben főzzük meg.
  2. A csirkemellet szeleteljük fel és sózzuk és borsozzuk be. Kevés olíva olajon süssük meg a csirkemelleket.
  3. A tojást a tejszínnel és a tejföllel és egy kis sóval, borssal keverjük ki simára.
  4. Egy tűzálló tálba tegyük bele a húst, majd tegyük a tetejére a borsót.
  5. Öntsük rá a tejszínes keveréket, majd szórjuk meg reszelt sajttal a tetejét.
  6. 200 fokon süssük készre. Az utolsó 5 percben fedés nélkül pirítsuk meg a tetejét.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Ez valóban könnyen elkészíthető, és nagyon finom lehet! Guszta !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails