2011. július 31., vasárnap

Balzsamecetes céklasaláta

Ezt a salátát egy nagyon kedves ismerősöm ajánlotta a figyelmembe, aki egy ideje Görögországban él. Sajnos, csak ritkán beszélünk, de mivel Ő is szeret főzni (és enni is:) általában szóba szokott kerülni a görög gasztronómia is. Tőle tudom azt is, hogy a görögök nagyon sok salátát fogyasztanak, szinte nincs is étkezés saláta nélkül. Jó pár jónak ígérkező receptet javasolt már Nekem, azonban eddig időhiány miatt elmaradt az elkészítésük. Ez a saláta szinte mindig szóba szokott kerülni, most már persze tudom, hogy nem véletlenül! Tényleg nagyon finom, az elkészítése pedig rém egyszerű.



Hozzávalók:
5 szem cékla
balzsamecet
olíva olaj
magvak a tetejére (szezám,len stb...)





  1. A céklákat főzzük meg.
  2. Kockázzuk fel a megtisztított céklákat. 
  3. Készítsünk el egy öntetet kevés sóból, 2-3 evőkanál balzsamecetből, és 5-6 evőkanál olíva olajból.
  4. Keverjük el a céklát és az öntetet.
  5. Szórjuk meg a salátát magvakkal.
  6. Jól lehűtve, tálaljuk. Fontos, hogy az ízek összeérjenek!

      Félkész állapotban!


Hát ez hamar elfogyott!

1 megjegyzés:

bodzablog írta...

Hááááát... :))) Ahhoz képest, hogy nincs kedved, ez is nagyon-nagyon jól néz ki ám :)) Szinte érzem az ízét a számban!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails