2011. július 19., kedd

Sárgabarack turmix

Talán a legfinomabb turmixok egyike a sárgabarack turmix. A sárgabarack túl azon, hogy finom, nagyon egészséges gyümölcs is.
Biztos sokan hallottak már arról, hogy "a  Himalája hegyeiben, India és Kína között él egy piciny népcsoport, a hunza. Messze földön híresek magas életkorukról és kicsattanó egészségükről. A minket sújtó civilizációs betegségek mind elkerülik őket. Mi a titkuk? A sárgabarack!


 
Egy világszerte nagyra becsült brit sebész, Dr. Robert McCarrison a következőket írta az amerikai orvosszövetség újságának 1922. január 7-i számában: „A hunzáknál nincs ismert rákos eset. Ennél a népnél hatalmas sárgabarack ligetek vannak. A sárgabarackot napon szárítják, és igen nagy mennyiségben fogyasztják." A hunzáknak nincsenek orvosaik és kórházaik, fiaik mégis 100 éves átlagéletkort értek el, tökéletes életerőben és jó egészségi állapotnak örvendve.
A nők bőre feltűnően sima még idősebb korban is, tizenöt-húsz évvel fiatalabbnak tűnnek, mint más vidéken élő asszonyok. A hunzák a sárgabarackot és annak magjából készített olajat használják gyakorlatilag mindenre. Csupán ebben rejlik erejük és egészségük, vagy egyéb környezeti tényezők is közre játszanak?
A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként.
Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket."



 
Hozzávalók (3 dl turmixhoz):
4 db sárgabarack
1 kis doboz (150 g ) joghurt)
folyékony édesítőszer



  1. A barackokat mossuk meg és magozzuk kis.
  2. Tegyük a barackokat és s joghurtot turmixgépbe és turmixoljuk össze.
  3. Édesítsük ízlés szerint


3 megjegyzés:

Anazar írta...

Micsoda tálad van!!

Mézesélet írta...

Imádom! Múlt héten vettem. Ez volt az első "szereplése":)

Panna írta...

Ez finom lehetett ;)) Van sárgabarackmag olajam, akkor ezek szerint sűrűbben kellene használnom :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails