2011. május 13., péntek

Vaníliás krémtúró

Már többször is eszembe jutott, hogy ki kéne próbálni a krémtúró készítését itthon is. Nem is tudom, hogy miért.....de aztán végül soha nem jutottam el a megvalósításig. Mivel Nálam krémtúróból mindig is a mazsolás-vaníliás volt a nyerő így egyértelmű volt, hogy ezt a variációt fogom elkészíteni. 


Hozzávalók:
1 db vanília rúd
5 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő
1 tojás sárgája
folyékony édesítőszer
50 dkg krémes tehéntúró
mazsola ízlés szerint




  1. A tojás sárgáját a keményítővel és egy kis tejjel keverjük ki simára.
  2. A vanília rúd belsejéből kikapargatott magokkal  és a mazsolával együtt forraljuk fel a tejet, és édesítsük ízlés szerint
  3. A forró tejbe folytonos keverés közben adjuk hozzá a tojásos keveréket és az egészet addig kevergessük amíg besűrűsödik.
  4. Várjunk amíg egy kicsit kihűl a pudingos keverék, majd keverjük hozzá a túrót.
  5. Tetszőleges formájú poharakban edényekben dermesszük

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails