Hamis......de csak külsőleg. Ízében azonban teljesen olyan, amilyennek egy jó túrós rétesnek lennie kell! Sőt, szerintem még jobb is így.
Elárulom, hogy igazából sima rétesnek indult csak túl sok tejfölt kevertem a túróhoz. Aztán mire észrevettem, már késő volt, és megállapítottam, hogy ez bizony biztosan ki fog folyni a tésztából. Rövid töprengés után jött az ötlet, hogy megsütöm egy tepsiben. Jó ötlet volt, máskor is fogom így készíteni, sőt már túl vagyok egy pudingos variáción :) Hozzávalók:
5 db réteslap
50 dkg túró
1 nagy doboz tejföl
5 db tojás
mazsola
olaj
folyékony édesítőszer, nyírfacukor
- 4 db tojást válasszunk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá.
- A túrót a tojássárgájával és a tejföllel keverjük ki simára. Édesítsük ízlés szerint.
- Keverjük hozzá a mazsolát, majd lazán keverjük bele a tojásfehérjét is.
- Egy tepsibe öntsünk kevés olajat, majd fektessünk bele egy réteslapot.
- Töltsük rá a túrós keverékből, majd folyamatosan rétegezzük a réteslapokat és a túrós masszát. A végén a tetejére egy réteslap kerüljön.
- Keverjünk el egy tojást nyírfacukorral, és kenjünk el a felső lapon.
- Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése