Hozzávalók:
6 db közepes méretű paradicsom
10 dkg túró
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só
olíva olaj
sajt a tetejére
- A paradicsomok tetejét vágjuk le, majd vájjuk ki a közepüket, hogy helyet csináljunk a tölteléknek.
- A paradicsomok levágott tetejét kockázzuk fel apróra, és a paradicsomok belsejéből kiszedett résszel együtt tegyük bele egy serpenyőbe.
- Lassú lángon főzzük össze a paradicsomot, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, és sózzuk ízlés szerint.
- A paradicsomos szószhoz keverjük hozzá a túrót.
- Töltsük bele a paradicsomokba a tölteléket, majd tegyük bele a paradicsomokat egy tűzálló tálba.
- Szórjuk meg a paradicsomok tetejét reszelt sajttal, majd 200 fokon süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése