2011. május 8., vasárnap

Töltött paradicsom

A következő receptet a héten ajánlották a figyelmembe (köszi!) és így hétvégén el is készítettem. Ajánlom Mindenkinek, aki egy könnyed fogást szeretne készíteni.




Hozzávalók:
6 db közepes méretű paradicsom
10 dkg túró
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom

olíva olaj
sajt a tetejére

  1. A paradicsomok tetejét vágjuk le, majd vájjuk ki a közepüket, hogy helyet csináljunk a tölteléknek.
  2. A paradicsomok levágott tetejét kockázzuk fel apróra, és a paradicsomok belsejéből kiszedett résszel együtt tegyük bele egy serpenyőbe.
  3. Lassú lángon főzzük össze a paradicsomot, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, és sózzuk ízlés szerint.
  4. A paradicsomos szószhoz keverjük hozzá a túrót.
  5. Töltsük bele a paradicsomokba a tölteléket, majd tegyük bele a paradicsomokat egy tűzálló tálba.
  6. Szórjuk meg a paradicsomok tetejét reszelt sajttal, majd 200 fokon süssük készre.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails