2011. május 28., szombat

Hideg eperkrémleves

Ezen a hétvégén egyértelműen az eper kapta a meg a főszerepet a konyhámban!  Ami talán nem is meglepő, hiszen ugye mikor is készüljenek az epres finomságok, ha nem most az eperszezonban. Szívesen ajánlom minden eper rajongónak ezt a végtelenül egyszerű, ámde annál finomabb, könnyed, hűsítő levest.
A többi epres finomsággal jelentkezem hamarosan:)




50 dkg eper
1,2 liter tej
1 vaníliarúd
2 szál citromfű levelei vagy citrom
nyírfacukor (más cukorral, édesítővel helyettesíthető)

  1. A tejet a vaníliarúd kikapargatott magjaival és a citromfű leveleivel forraljuk fel. Szedjük ki a tejből a citromfű leveleket, majd tegyük félre hűlni.
  2. Az epreket mossuk meg, és csumázzuk ki. Botmixerrel pürésítsük össze az eperszemeket.
  3. A kihűlt tejbe keverjük bele az eperpürét. Amennyiben szükséges édesítsük ízlés szerint. Én csak egy nagyon kevés nyírfacukrot tettem bele.
  4. Jól hűtsük le fogyasztás előtt

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails