2011. május 5., csütörtök

Tiramisu krém

Nos, igazából klasszikus tiramisut szerettem volna készíteni. Azonban nem volt időm kísérletezni csökkentett szénhidrátttartalamú babapiskóta készítésével, így egy tökéletes poharas krémdesszert lett a végeredmény.




Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
3 tojás
1,5 dl erős feketekávé
2 lap zselatin
édesítőszer
kakaópor
2 dl tejszín


  1. A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét verjük fel kemény habbá.
  2. Főzzünk le 1,5 dl erős feketekávét.
  3. A zselatin lapokat áztassuk be hideg vízbe, majd a meleg kávéba oldjuk fel a zselatin lapokat.
  4. A tojások sárgáját a mascarponéval keverjük ki krémesre. Adjuk hozzá a kávét és édesítsük ízlés szerint.
  5. A tojás fehérjékből készült habot óvatosan keverjük bele a mascarponés keverékbe.
  6. A tejszínt verjük fel habbá.
  7. Adagoljuk ki poharakba a krémet. A krém tetejére szórjunk kakaóport. Utána tegyük rá a tejszínt, majd a tetejére ismét szórjunk egy réteg kakaót.

3 megjegyzés:

Ami írta...

Nyami nyami! Ezt most szívesen megenném :)

Szemi írta...

Ó, hogy ez milyen gyönyörűséges! :)
És persze finom is. :))

Szemi írta...

Ó, hogy ez milyen gyönyörűséges! :)
És persze finom is. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails