Azt tudtam ugyanis meg, hogy amitől igazán jó lesz ez az étel az a kávé és az étcsokoládé. Biztosan állíthatom, mennyeivé varázsolja az amúgy is jó ízeket!
Eredetileg nem konzerv babból szerettem volna készíteni, de idő hiányában azzal készült:)
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéscomb
1 doboz vörös bab konzerv
1 doboz fehér bab konzerv
1 doboz csemege kukorica
1,5 doboz hámozott paradicsom
5 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csésze kávé (lefőzött)
2 kocka jó minőségű étcsokoládé (85%-os Lindt-et használtam)
2 kk őrölt köménymag
4 babérlevél
só
olaj
2 kk bors
3 kk oregano
2 pepperoni
pirosparika
őrölt chili
- A hagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg kevés olajon majd tegyük félre.
- Egy másik, nagyobb edényben nagyon kevés olajon süssük zsírjára a darált húst. Ezután adjuk hozzá a megdinsztelt hagymát.
- Szórjuk rá a a fűszereket (köménymag, bors, babérlevél,oregano, chili), valamint sózzuk.
- Tegyük hozzá a feldarabolt paradicsomkonzervet, valamint a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a pepperonit.
- Öntsünk hozzá a kávét, egy kicsi vizet és főzzük össze az egészet. Valamint ha kell, még ízlés szerint tovább ízesíthetjük a fűszerekkel.
- A konzerveket folyó víz alatt mossuk át, majd tegyük bele mindegyiket.
- Dobjuk bele az étcsokoládét és lassú lángon főzzük össze az egészet.
2 megjegyzés:
Húú, ez izgalmasan hangzik
már jó régóta szeretném saját magam elkészíteni a chilis babot, ez a változat nagyon tetszik. El is teszem magamnak!!! :)
Megjegyzés küldése