Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
40 dkg savanyú káposzta levél
4 fej vöröshagyma
50 dkg sertés comb kockázva
50 dkg sertés comb darálva
1,5 dl rizs
1 tojás
babér levél
babér levél
só
bors
majoránna
majoránna
piros paprika
tejföl
tejföl
- A darált sertés húst keverjük össze a megmosott rizzsel, és a tojással. Adjunk hozzá 2 fej hagymát felkockázva és fűszerezzük a borssal, majoránnával a és a sóval. Az egészet dolgozzuk össze jól.
- A savanyú káposzta leveleket vágjuk ketté és vágjuk ki belőle a vastag erezett részeket. Amennyiben van rá lehetőség, érdemes kisebb leveleket vásárolni a káposzta belsejéből.
- Kisebb, gombócnyi tölteléket helyezünk a káposzta levelekre, és lazán tekerjük fel őket. Fontos, hogy laza legyen, mert a rizs szemek a főzés során meg fognak duzzadni.
- Válasszunk ki egy jó nagy lábast a főzéshez. Dinszteljünk meg benne 2 fej vöröshagymát felkockázva. ezt követően adjuk hozzá a felkockázott sertés húst, a piros paprikát. Majd öntsük fel vízzel tegyünk bele pár szem babérlevelet.
- A pörköltes alapra tegyük ra a savanyú káposzta felét, majd tegyük bele az elkészített gombócokat is. A maradék káposztát tegyük a tetejére, majd öntsük fel vízzel tegyük fel főni.
- Kis lángon kb. 50 perc alatt főzzük fedő készre a káposztánkat.
3 megjegyzés:
Szia! Rántást nem teszel rá?
Szia! Nem szoktam rántani, sok tejföllel esszük, és az elég sűrűséget ad Neki + ahol csak tudok spórolok a szénhidráttal
Megjegyzés küldése