2010. szeptember 30., csütörtök

Töltött káposzta

Alapvetően, ha káposzta, akkor Nálam mindig is egyértelműen a székely volt a nyerő, de jelentem, hogy a legtöbb mar szeretem, iszákos készítem a töltöttet is. Igaz, hogy azért egy kis sima hús is kerül a fazékba .....




Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
40 dkg savanyú káposzta levél
4 fej vöröshagyma
50 dkg sertés comb kockázva
50 dkg sertés comb darálva
1,5 dl rizs
1 tojás
babér levél
bors
majoránna
piros paprika
tejföl



  1. A darált sertés húst keverjük össze a megmosott rizzsel, és a tojással. Adjunk hozzá 2 fej hagymát felkockázva és fűszerezzük a borssal, majoránnával a és a sóval. Az egészet dolgozzuk össze jól.
  2. A savanyú káposzta leveleket vágjuk ketté és vágjuk ki belőle a vastag erezett részeket. Amennyiben van rá lehetőség, érdemes kisebb leveleket vásárolni a káposzta belsejéből.
  3. Kisebb, gombócnyi tölteléket helyezünk a káposzta levelekre, és lazán tekerjük fel őket. Fontos, hogy laza legyen, mert a rizs szemek a főzés során meg fognak duzzadni.
  4. Válasszunk ki egy jó nagy lábast a főzéshez. Dinszteljünk meg benne 2 fej vöröshagymát felkockázva. ezt követően adjuk hozzá a felkockázott sertés húst, a piros paprikát. Majd öntsük fel vízzel  tegyünk bele pár szem babérlevelet.
  5. A pörköltes alapra tegyük ra a savanyú káposzta felét, majd tegyük bele az elkészített gombócokat is. A maradék káposztát tegyük a tetejére, majd öntsük fel vízzel tegyük fel főni.
  6. Kis lángon kb. 50 perc alatt főzzük fedő készre a káposztánkat.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Rántást nem teszel rá?

Mézesélet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Mézesélet írta...

Szia! Nem szoktam rántani, sok tejföllel esszük, és az elég sűrűséget ad Neki + ahol csak tudok spórolok a szénhidráttal

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails