Szerbiában szerencsére már legelső este sikerült betérni egy nagyon jó étterembe, ami annyira elnyerte a tetszésünket, hogy még voltunk egy párszor, és egyszer sem csalódtunk.
A hétvégén megpróbáltam az egyik favoritot elkészíteni itthon is. Finom volt, de azért van még hova fejlődni......
Hozzávalók:
Hagyma
Gomba
Kaliforniai paprika
Tök
Padlizsán
40 dkg marhahús
5 dkg vaj
10 dkg sajt
1 kis doboz tejföl
1 dl tej
1 kk liszt
A megtisztított zöldségeket olíva olajon grilleztem meg.
Ezután a sajmártás elkészítése következett. A vajat felhevítettem majd megpirítottam benne a lisztet. Ezután hozzákevertem a tejfölt, a tejet, majd belereszeltem a sajtot. Borssal, sóval ízesítettem. A végeredmény kellemesen sürű mártást lett..
A marhahúst előző este besóztam, borsoztam és annyi olajat öntöttem rá, hogy ellepje. Ebben a pácban érlelődött egy éjszakát a hűtőszekrényben. Utólag úgy látom, hogy több idő, még jót tett volna neki. Serpenyőben felhevített olajon kérgesre sütöttem mindkét oldalát, majd alacsonyabb lángon sütöttem még egy darabig.
Fogyasztottunk még hozzá lepény is, melynek recepjét egy következő bejegyzésben osztok meg Veletek.
Hozzávalók:
Hagyma
Gomba
Kaliforniai paprika
Tök
Padlizsán
40 dkg marhahús
5 dkg vaj
10 dkg sajt
1 kis doboz tejföl
1 dl tej
1 kk liszt
A megtisztított zöldségeket olíva olajon grilleztem meg.
Ezután a sajmártás elkészítése következett. A vajat felhevítettem majd megpirítottam benne a lisztet. Ezután hozzákevertem a tejfölt, a tejet, majd belereszeltem a sajtot. Borssal, sóval ízesítettem. A végeredmény kellemesen sürű mártást lett..
A marhahúst előző este besóztam, borsoztam és annyi olajat öntöttem rá, hogy ellepje. Ebben a pácban érlelődött egy éjszakát a hűtőszekrényben. Utólag úgy látom, hogy több idő, még jót tett volna neki. Serpenyőben felhevített olajon kérgesre sütöttem mindkét oldalát, majd alacsonyabb lángon sütöttem még egy darabig.
Fogyasztottunk még hozzá lepény is, melynek recepjét egy következő bejegyzésben osztok meg Veletek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése