2010. szeptember 22., szerda

Tonhalas kukoricasaláta

Ez a saláta a tényleg pikk-pakk elkészül. Azt hiszem, hogy nem túlzok..... mindössze 5 perc elegendő hozzá. Nagy előnye az is, hogy bármikor el tudom készíteni, mert a hozzávalókból mindig akad itthon.


Hozzávalók:
1 nagy doboz zsenge csemegekukorica
2 nagy doboz tonhaltörzs konzerv
3 dl tejföl
5 ek majonéz
fél kk só
2 kk mustár
2 kk cukor

A tejfölt a majonézzel, sóval, mustárral és a cukorral krémesre keverem.
A kukoricát megmosom majd hozzákeverem. Ezt követően a tonhalkonzerveket öntöm hozzá, elkeverem, és már kész is!
Készítettem már sós lében eltett konzervből is, ebben az esetben a halat lecsepegtettem. Olajos verziónál (most így készült) ment bele az olaj is, de ízlés szerint le is lehet önteni róla.
Önmagában is finom, de szerintem pirítóssal vagy baguettel és tejjel az igazi!


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails