Általában pulyka combból szoktam készíteni, de most csak csirkemell volt itthon. Nagyon finom volt, valószínű máskor is így fogom készíteni.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
4 db sárgarépa
30 dkg gomba
25 dkg borsó
3 dl húsleves (elhagyható, de sokat dob rajta)
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 ek liszt
só
tárkony
- A csirkemellet kockázzuk fel, majd időnkénti kevergetés mellett olajon enyhén pirítsuk meg.
- A karikákra vágott sárgarépát valamint a borsót adjuk hozzá és pirítsuk tovább az egészet.
- Öntsük fel a húslevessel, sózzuk és adjunk hozzá még legalább kétszer annyi vizet is. Nálam általában van a mélyhűtőben húsleves, a maradékot mindig le szoktam fagyasztani, ami pl. ennél az ételnél is remekül hasznosítható. Ezt követően fedő alatt addig főzzük amíg puha lesz minden zöldség.
- Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, valamint 2 kk tárkonyt és 5 percig főzzük még tovább.
- A lisztet a tejföllel és a tejszínnel keverjük ki simára.
- Öntsük bele a lisztes habarást és forraljuk össze a levesünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése