Ezúton is köszönöm a Gyömbér blog írójának, hogy gondolt Rám a staféta átadásakor.
Bevallom először gondolkodtam, hogy milyen recepttel vegyek is vegyek részt, de aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen talán nincs is min gondolkodnom....Azt hiszem ugyanis, hogy természetes alapanyagokat használok a mindennapokban és így a blogra is ilyen receptek kerülnek fel, így szimplán azt az ételt hozom most, amit vasárnap készítettem.
Amikor télen a következő cukkinis-tökmagos kuszkuszt készítettem, tudtam, hogy nyáron el fogom készíteni a sokkal inkább cukkinisabb "testvérét".
Fogyaszthatjuk köretként, előételnek, de akár főételként is. Hidegen és melegen is tálalhatjuk mert mindkét variációban finom!
Hozzávalók:
10 dkg kuszkusz
15 dkg feta vagy krémfehér sajt
3 közepes cukkini
só
1 ek vaj
olíva olaj
húsleves/alaplé vagy víz
- A kuszkusz öntsük egy tálba.
- A kuszkuszt öntsük fel annyi húslevessel/alaplével vagy vízzel, hogy ellepje.
- Sózzuk meg és keverjük el, majd takarjuk le annyi időre amíg beszívja a nedvességet (5-10 perc)
- Közben szeleteljük fel a cukkinit vékony szeletekre és kevés olíva olajon pirítsuk meg, közben sózzuk.
- Keverjük el a vajat kuszkuszban.
- Keverjük a cukkinit a kuszkuszhoz.
- Tálajuk frissen szeletelt!morzsolt feta sajttal.
http://afraasutode.blogspot.hu/
2 megjegyzés:
A blogomon én gyűjtöm csokorba a mozgalom receptjeit, fel is vettem a listára ezt a szuper ételt is! :)
nagyon köszönöm! örülök, hogy tetszik:)
Megjegyzés küldése